Skapa glansiga läppar.

Här kommer en av mina favoritmetoder föt glansiga läppar. Jag använderfunktionen Färgområde (color range)för att markera det existerande högdagrarna på läpparna och sedan förbättra dem.

Steg ett.
Zomma in på läpparna så att du verkligen ser dem, gå sedan till menyn Markera  och välj Färgområde. När dialog rutan dyker upp ska du välja högdagrar från popupmeny, klicka OK. Nu ser du markeringen av högdagrarna.



Steg två:
Tryck på Ctrl+J för att låta det markerade områden hamna på sitt eget lager. Nu ändrar du blandningsläget från normalt till raster (screen) för att göra högdagrarna mycket ljusare.



Steg tre:
Tryck och håll nere Alt-tangenten och klicka på ikonen för Lägg till lagermask i botten av panelen Lager. Detta lägger till en svart lagermask som döljer det ljusare lagret bakom masken. Ser till att förgrunsfärg är vit. Välj en liten mjuk pensel inställd på 100% uppe i fältet och måla över högdagerområden på läpparna. Det börjar genast se glansiga ut.



Steg fyra:
Men vad händer om du vill ha ännu mer glansiga läppar. Duplicera bara det översta lagret genom att trycka på Ctrl+J och det blir dubbelt så ljust. Reglera effekten med opaciteten.. Ganska ballt eller hur?



Och här kommer före och efter bilden. Visst var det enkelt?


Kommentarer

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback